5 secrete din bucătăria românească

Secretul mămăligii fără cocoloașe

Cine nu vrea să așeze pe masă o mămăligă cremoasă, fără cocoloașe? Dar care este trucul? Important este ca apa să clocotească bine, bine de tot când începi să pui mălaiul în ploaie și să nu te zgârcești la amestecat. Atât telul, cât și brațele tale sunt piese importante pentru o mămăligă cremoasă, pentru că va trebui să amensteci până ce mâinile tale îți vor spune „ajunge”.

 

Magia borșului autentic

Să nu confundăm niciodată borșul autentic cu ceea ce găsim pe rafturile magazinelor. Borșul de casă este făcut din tărâțe și puțină răbdare sau, poate, un pic mai multă răbdare. Secretele: fermentația corectă a borșului și adăugarea lui magică la ciorbă în momentul potrivit. Așadar, ține minte să adaugi borșul când legumele sunt pe jumătate gătite și lasă-le să se împrietenească bine la foc mic. Care va fi rezultatul? O ciorbă care îți face papilele gustative să danseze, desigur, hora.

Sarmalele – maratonul gustului

Dacă vrei niște sarmale ca la mama acasă, trebuie să-ți eliberezi agenda și să nu îți zboare mintea în altă parte decât la sarmale. Nu grăbi procesul pentru că ele sunt reginele răbdării și te vor pune la încercare în continuu. Folosește carne cu grăsime, pentru că această grăsime e liantul ingredientelor din oală. Fierbe-le încet, foarte încet, la foc mic. Și, după cum am spus, nu le grăbi. Pentru aproximativ 3 - 4 ore prietena ta cea mai bună va fi oala cu sarmale. Ah, și un secret ușor șoptit: puțină afumătură în oală transformă sarmalele într-o călătorie direct la plita bunicii, în ajun de Crăciun. Și nu uita că poți savura acest gust la Crama Rina

 

Secretul fripturii de porc – mirodenii și răbdare

La noi, la români, friptura de porc nu este doar mâncare, e o tradiție. Este mâncarea ce ne strânge pe toți în jurul mesei. Marinada este cea care face diferența și dacă vrei acel gust autentic, mergi la piață și ia de pe tarabe usturoi, cimbru, puțin vin și multă, multă dragoste și grijă. Pe cele din urmă nu le găsești la piață, ci în sufletul tău, dar știi că pentru o mâncare cu gust trebuie iubire. Lasă carnea să se odihnească în marinadă peste noapte și vei vedea cum va absorbi toate aromele, toată savoarea condimentelor. Apoi, gătește-o lent, la cuptor. Nu o grăbi, te rog. La final, vei avea o friptură atât de fragedă încât și cuvintele se topesc pe lângă ea.

Murăturile – surpriza iernii în borcane

Nicio masă românească autentică nu este completă fără un borcan de murături crocante, fie că vorbim de castraveți, gogonele, ardei sau, de ce nu, mixuri savuroase. Secretul unei murături perfecte? Raportul magic dintre apă, sare și mirodenii. Și să nu uităm să adăugăm și acele „câteva” secrete: câteva frunze de dafin, hrean pentru un pic, un pic de iuțeală, și, bineînțeles, puțină răbdare până când aromele se contopesc.

Cumva, bucătăria românească are la bază răbdarea și dragostea. Și mai are ceva special: nu este doar o colecție de rețete strânse într-o carte, ci o invitație la poveste. Zicem că este momentul să ne punem șorțul, să încingem oalele și să ne păstrăm răbdarea și simțul umorului, pentru că ele sunt ingredientele secrete pe care nu le vei găsi scrise în nicio rețetă. Și, dacă ești în trecere prin Sinaia, te așteptăm să te bucuri de preparatele noastre de la Crama Rina, toate făcute cu dragoste, răbdare și cu gândul la gustul autentic al bucătăriei românești.

DESCOPERA CRAMA RINA

We use first-party and third-party cookies for analytical purposes and to show you advertising related to your preferences, based on your browsing habits and profile. You can configure or block cookies by clicking on “Cookies settings”. You can also accept all cookies by clicking on “Accept all cookies”. For more information, please consult our Cookie Policy.

Setări cookie-uri:

Cookies and other similar technologies are an essential part of how our Platform works. The main goal of cookies is to make your browsing experience easier and more efficient and to improve our services and the Platform itself. Likewise, we use cookies to show you targeted advertising when you visit third-party websites and apps. Here, you will find all the information on the cookies we use. Furthermore, you will be able to activate and/or deactivate them according to your preferences, except for any cookies that are strictly necessary for the functioning of the Platform. Keep in mind that blocking certain cookies may affect your experience on the Platform, as well as its functioning. By clicking “Confirm preferences”, the cookies selection you have made will be saved. If you have not selected any options, clicking this button will be the same as blocking all cookies. For more information, please consult our Cookie Policy.

Setări cookie-uri
Acceptați toate cookie-urile